ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Στο σχολείο της φύσης η διδασκαλία γίνεται μέσα από ένα μη παρεμβατικό μοντέλο εκπαίδευσης βασισμένο στην παρατήρηση και την εξατομίκευση.
Οι συμμετέχοντες, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα, με ευχάριστο τρόπο δημιουργούν και αναπτύσσονται εκφραστικά και κινητικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, ανακαλύπτουν τις δυνατότητες τους, δυναμώνουν σωματικά και μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και την ομάδα.
Γνωρίζοντας καινούργια πράγματα, αποκτούν δεξιότητες, νέα ενδιαφέροντα, ανοίγουν νέοι ορίζοντες και ανακαλύπτουν μέσα από δράσεις και δραστηριότητες τις ικανότητες και τις δυνάμεις τους.

Το σχολείο της φύσης είναι βιωματικό. Προσφέρει περιβαλλοντική εκπαίδευση , εκμάθηση προσανατολισμού, βασικές αρχές συμπεριφοράς και διαβίωσης στην φύση, εισαγωγή σε βασικές μουσικές έννοιες μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες εξερεύνησης.
Ψάχνοντας θησαυρούς ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε πολλά για τον υπέργειο και θαλάσσιο πλούτο του τόπου μας. Κάθε μάθημα και μία καινούργια ανακάλυψη!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα γίνει δεύτερη ομάδα με μεγαλύτερα παιδιά.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Θεματικές ενότητες:
1. Τα όρια μας , κανόνες ασφάλειας στην ζωή στην φύση.
2. Γύμναση στην φύση, υγιεινή διατροφή.
3. Εκμάθηση προσανατολισμού με και χωρίς όργανα, σήμανση, συντήρηση μονοπατιών.
4. Τέχνη στην φύση.
5. Στήσιμο σκηνής, δημιουργία καταλύματος από φυσικά υλικά, άναμμα φωτιάς, μαγείρεμα στην φύση.
6. Χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας. Αναγνώριση και χρήση των φυτών και σχέση με τα ζώα που βρίσκονται γύρω μας.
7. Πρώτες βοήθειες. Κατασκευή φαρμακείου, χρήση βασικών φαρμακευτικών υλικών.
8. Ο κήπος μου. Δημιουργία και φροντίδα κήπου.
9. Βασικές αρχές πεζοπορίας, αναρρίχησης.
10. Ιστορία, ήθη και έθιμα του τόπου μου.
11. Σκουπίδια και ανακύκλωση.
Τα μαθήματα του σχολείου της φύσης θα γίνονται σε διάφορες περιοχές της Πάρου κάθε Σάββατο 3 – 5 μ. μ. και θα ξεκινήσουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 .
Το κόστος θα είναι 8€ ανά μάθημα ή 28€ μηνιαία. Για τους φίλους της Ευζωίας Wellness Activities το κόστος θα είναι 6€ ανά μάθημα και 20€ μηνιαία.
Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής:
Άλκηστη Αρχιμανδρίτη

Advertisements

About Άλκηστις Αρχιμανδρίτου

• Καθηγήτρια φυσ.αγωγής, πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών 1989, ειδικότητα ιστιοπλοΐα. • Δασκάλα ιππασίας • Οργανώτρια outdoor activities, εκδηλώσεων, events,σεμιναρίων κυρίως με άξονα την ευζωία και την υγεία. • Ρεφλεξολόγος απόφοιτος του Κ.Ε.Ρ.Ε. Αθηνών 2003 • Ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, της διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων και της φύλαξης και συντήρησης οικιών δραστηριοποιημένη στην Πάρο. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει ασχοληθεί με την ρεφλεξολογία και την μάλαξη (μασάζ) και έχει διαμορφώσει την δική της τεχνική στην οποία συνδυάζει διάφορα είδη εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων. Ο προβληματισμός της για την υγεία και την ασθένεια, η αγάπη για την ζωή κοντά στη φύση και η εμπειρίες της, οδήγησαν τα βήματά της τόσο στην έρευνα και την ενασχόληση με την φυσική θεραπευτική, την καλλιέργεια βοτάνων και διάφορες μορφές εναλλακτικών θεραπειών όσο και στην διοργάνωση και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, αγώνων, σεμιναρίων, μαθημάτων και γενικότερα δράσεων που έχουν σχέση με την ευζωία μέσα από έναν φυσικό και υγιή τρόπο ζωής. Το 2010 ξεκινά η συγκέντρωση και η οργάνωση όλων των δραστηριοτήτων και πληροφοριών σε ένα ενιαίο πλαίσιο καταλήγοντας στην ίδρυση της ευζωίας που αποτελεί ένα όνειρο ζωής.
This entry was posted in ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, Δημιουργική απασχόληση παιδιών, Μικροί εξερευνητές, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

  1. Παράθεμα: 1- The Nature Lover | Paros Greece | Innovaros | Travel Sustainability Innovation Culture

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s